Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

TEDxBudapest Klub - Robotok kora – Mit tartogat a jövőnk?


ELTE Lágymányosi Campus - Északi ép, Gömb Aula

2017. október 26. 18:00

TEDxBudapest Klub

Robotok kora – Mit tartogat a jövőnk?

 

Mihez kezdünk, ha az algoritmusok képesek lesznek elvégezni a munkánkat?

A mesterséges intelligencia valóban elhozhatja a harmadik világháborút?

Hogyan készülhetünk fel a változásokra?

 

Nemrégiben az Elon Musk  vezette OpenAI szoftvere a világ legprofibb játékosait verte meg egy olyan stratégiai videojátékban, ahol minden a gyors, azonnali reakciókon és a taktikán múlik.  A mesterséges intelligencia nem egyszerűen csak az emberi játékosok lépéseit volt képes megjósolni, de még improvizálni is tudott.

Mára az okosrobotok és a mesterséges intelligencia fejlődése nemcsak a gyártósor mellett állók, hanem a szellemi munkát végzők állásait is fenyegeti. Mindez a középosztály fokozatos eltűnésével, a fogyasztás csökkenésével, a jövedelemegyenlőtlenség növekedésével és a piacgazdaság mai formájának eltűnésével fenyeget. Ezzel párhuzamosan egyre többen figyelmeztetnek arra, hogy a MI kontrollálatlan alkalmazása a hadviselésben  elképzelhetetlen veszélyeket hordoz magában.

A programon arról beszélgetünk, mit jelent a technológiai fejlődés a saját és a gyermekeink nem is olyan távoli jövője szempontjából, és milyen stratégiákat kellene alkalmaznunk, hogy felkészülhessünk a változásokra.

 

Helyszín: Elte Lágymányosi Campus

Időpont: 2017. október 26.

 

Részvevők:

Martin Ford jövőkutató, szoftverfejlesztő, vállalkozó, Keynote Speaker

Porkoláb Imre, a NATO Stratégiai Parancsnokának képviselője a Pentagonban, egyik szakterülete az innováció és a technológiai forradalom hatásai a hadviselésre

 

A beszélgetés angol nyelvű, igény esetén szinkrontolmácsolással.

 

Jegyár (tolmács fülhallgató nélkül): 1900 Ft

Jegyár (tolmács fülhallgatóval): 2600 Ft

A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható.*

 

Bővebben a résztvevőkről:

Martin Ford, a Szilícium-völgy közismert vállalkozója és jövőkutatója számítástechnikából, valamint üzleti ismeretekből szerzett diplomát, majd 25 évig számítógép-tervezéssel és a szoftverfejlesztéssel foglakozott. Mára a 2009-ben megjelent The Lights in the Tunnel című könyvének számos jóslata beigazolódott, a HVG Könyveknél magyarul megjelent Robotok kora című könyve pedig elnyerte a Financial Times /McKinsey év üzleti könyve díját. A 2017-es TED-előadásáról itt olvashat.

Porkoláb Imre dandártábornok jelenleg a NATO Stratégiai Parancsnokának képviselője a Pentagonban. Feladatai közé tartozik a kapcsolattartás az amerikai Védelmi Minisztériummal, az Egyesített Vezérkarral és a Washington DC-be települt kutatóintézetekkel, továbbá az amerikai védelmi innovációs kezdeményezésekért felelős szervezetekkel. Egyik szakterülete az innováció és a technológiai forradalom hatásai a hadviselésre. Szolgálj, hogy vezethess című vezetéselméleti könyve a HVG Könyvek gondozásában jelent meg.

 

*Könyvenként egy kedvezmény érvényesíthető