BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

TEDxBudapest Klub - Robotok kora – Mit tartogat a jövőnk?


Elte Lágymányosi Campus - Északi Tömb

2017. október 26. 18:00

TEDxBudapest Klub

Robotok kora – Mit tartogat a jövőnk?

 

Mihez kezdünk, ha az algoritmusok képesek lesznek elvégezni a munkánkat?

A mesterséges intelligencia valóban elhozhatja a harmadik világháborút?

Hogyan készülhetünk fel a változásokra?

 

Nemrégiben az Elon Musk  vezette OpenAI szoftvere a világ legprofibb játékosait verte meg egy olyan stratégiai videojátékban, ahol minden a gyors, azonnali reakciókon és a taktikán múlik.  A mesterséges intelligencia nem egyszerűen csak az emberi játékosok lépéseit volt képes megjósolni, de még improvizálni is tudott.

Mára az okosrobotok és a mesterséges intelligencia fejlődése nemcsak a gyártósor mellett állók, hanem a szellemi munkát végzők állásait is fenyegeti. Mindez a középosztály fokozatos eltűnésével, a fogyasztás csökkenésével, a jövedelemegyenlőtlenség növekedésével és a piacgazdaság mai formájának eltűnésével fenyeget. Ezzel párhuzamosan egyre többen figyelmeztetnek arra, hogy a MI kontrollálatlan alkalmazása a hadviselésben  elképzelhetetlen veszélyeket hordoz magában.

A programon arról beszélgetünk, mit jelent a technológiai fejlődés a saját és a gyermekeink nem is olyan távoli jövője szempontjából, és milyen stratégiákat kellene alkalmaznunk, hogy felkészülhessünk a változásokra.

 

Helyszín: Elte Lágymányosi Campus

Időpont: 2017. október 26.

 

Részvevők:

Martin Ford jövőkutató, szoftverfejlesztő, vállalkozó, Keynote Speaker

Porkoláb Imre, a NATO Stratégiai Parancsnokának képviselője a Pentagonban, egyik szakterülete az innováció és a technológiai forradalom hatásai a hadviselésre

 

A beszélgetés angol nyelvű, igény esetén szinkrontolmácsolással.

 

Jegyár (tolmács fülhallgató nélkül): 1900 Ft

Jegyár (tolmács fülhallgatóval): 2600 Ft

A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható.*

 

Bővebben a résztvevőkről:

Martin Ford, a Szilícium-völgy közismert vállalkozója és jövőkutatója számítástechnikából, valamint üzleti ismeretekből szerzett diplomát, majd 25 évig számítógép-tervezéssel és a szoftverfejlesztéssel foglakozott. Mára a 2009-ben megjelent The Lights in the Tunnel című könyvének számos jóslata beigazolódott, a HVG Könyveknél magyarul megjelent Robotok kora című könyve pedig elnyerte a Financial Times /McKinsey év üzleti könyve díját. A 2017-es TED-előadásáról itt olvashat.

Porkoláb Imre dandártábornok jelenleg a NATO Stratégiai Parancsnokának képviselője a Pentagonban. Feladatai közé tartozik a kapcsolattartás az amerikai Védelmi Minisztériummal, az Egyesített Vezérkarral és a Washington DC-be települt kutatóintézetekkel, továbbá az amerikai védelmi innovációs kezdeményezésekért felelős szervezetekkel. Egyik szakterülete az innováció és a technológiai forradalom hatásai a hadviselésre. Szolgálj, hogy vezethess című vezetéselméleti könyve a HVG Könyvek gondozásában jelent meg.

 

*Könyvenként egy kedvezmény érvényesíthető